Εξετάζεται αύξηση του ορίου για την ένταξη στο καθεστώς Φ.Π.Α. 39β (Απόδοση με την είσπραξη)

Το Υπουργείο Οικονομικών εξετάζει την αύξηση του ορίου του κύκλου εργασιών από 500.000 σε 2.000.000, για την ένταξη των επιχειρήσεων στο άρθρο 39β (Απόδοση ΦΠΑ με την είσπραξη της αντιπαροχής).

Η Διεύθυνση Εφαρμογής Έμμεσης Φορολογίας έχει καταθέσει αίτημα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή αύξησης του ορίου κύκλου εργασιών στα 2.000.000 ευρώ διαδικασία που απαιτείται στο άρθρο 167α της Οδηγίας 2006/112/ΕΚ, το οποίο έγινε δεκτό.

Το Υπουργείο Οικονομικών εξετάζει με προσοχή τη δυνατότητα εφαρμογής της αύξησης του εν λόγω ορίου λαμβάνοντας υπόψη τις δημοσιονομικές επιπτώσεις και τις ενδεχόμενες διοικητικές και διαχειριστικές μεταβολές που θα επιφέρει η μεταβολή αυτή τόσο στις επιχειρήσεις όσο και στη Φορολογική Διοίκηση.

Την αύξηση του ορίου είχε ζητήσει και ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) με επιστολή του προς τον υπουργό οικονομικών, για να μπορέσουν να ενταχθούν αρκετοί προμηθευτές της εταιρίας της Μαρινόπουλος, έτσι ώστε να μην επιβαρυνθούν με το κόστος του ΦΠΑ των πωλήσεων που δεν έχουν εισπράξει. Ωστόσο ακόμα και εάν το υπ.Οικονομικών αυξήσει το όριο, οι επιχειρήσεις που θα ενταχθούν σε αυτό σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 39β του ν.2859/2000, θα μπορέσουν να επωφεληθούν του μέτρου, μόνο για τις συναλλαγές που θα πραγματοποιήσουν μετά την ένταξή τους στο καθεστώς αυτό και όχι για συναλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί πριν την ημερομηνία ένταξης.
Πηγή: Taxheaven

Αναζήτηση Άρθρων
Βασική Κατηγορία
Yποκατηγορίες
Έτος
Αναζήτηση με Λέξη
ΕΣΠΑ Banner Αφίσα ESPA Banner