Προς συμβιβασμό κυβέρνηση – θεσμοί για τα αδήλωτα κεφάλαια

Στο σχέδιο της κλιμακωτής φορολόγησης με συντελεστές έως 60% των αδήλωτων κεφαλαίων φαίνεται να συμφωνούν κυβέρνηση και δανειστές μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις.

Με την επιστροφή των επικεφαλής των δανειστών στην Αθήνα στις 14 Νοεμβρίου αναμένεται να εξεταστούν οι τελικές διατάξεις του νομοσχεδίου για την οικειοθελή αποκάλυψη των αδήλωτων κεφαλαίων, προκειμένου να προωθηθεί στη Βουλή και να τεθεί σε εφαρμογή από το 2017.

Όπως αναφέρει η Ημερησία, το νομοσχέδιο για την οικειοθελή αποκάλυψη των αδήλωτων κεφαλαίων θα προβλέπει:

Επιβολή φόρου 50% επί των κεφαλαίων για όσους εμφανίσουν οικειοθελώς στις φορολογικές αρχές τα αδήλωτα κεφάλαια που έχουν είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό και μέχρι σήμερα δεν έχουν εντοπιστεί από τον ελεγκτικό μηχανισμό και δεν έχει ξεκινήσει φορολογικός έλεγχος.
Επιβολή φόρου με συντελεστή 55% για όσους βρίσκονται στις διάφορες λίστες (εμβάσματα εξωτερικού, Λαγκάρντ, Μπόργιανς) και έχουν εντοπιστεί από τον ελεγκτικό μηχανισμό με κρυφά εισοδήματα, έχει εκδοθεί φύλλο ελέγχου και έχει ξεκινήσει ο φορολογικός έλεγχος.
Επιβολή φόρου με συντελεστή 60% στις περιπτώσεις που ο έλεγχος έχει ολοκληρωθεί αλλά δεν υπάρχει τελεσίδικη δικαστική απόφαση.
Η ελληνική πρόταση για την αυτοκαταγγελία αδήλωτων κεφαλαίων συνοδεύεται από ακύρωση των ποινικών διώξεων για πράξεις φοροδιαφυγής, ενώ οι φορολογούμενοι θα έχουν στη διάθεσή τους χρονικό περιθώριο τριών μηνών για να αποκαλύψουν στις φορολογικές αρχές τα «μαύρα» κεφάλαια.

Αναζήτηση Άρθρων
Βασική Κατηγορία
Yποκατηγορίες
Έτος
Αναζήτηση με Λέξη
ΕΣΠΑ Banner Αφίσα ESPA Banner