Τα δύο νέα προγράμματα του Ο.Α.Ε.Δ. Ξεκίνησε η υποβολή των αιτήσεων

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων στο πλαίσιο δύο νέων προγραμμάτων απασχόλησης, για την πρόσληψη σε θέσεις πλήρους απασχόλησης συνολικά 15.000 ανέργων, ηλικίας άνω των 50 ετών, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, συνεταιρισμούς, Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις, Κοινωνικούς Συνεταιρισμούς Περιορισμένης Ευθύνης (ΚΟΙ.Σ.Π.Ε.) και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα.
A. Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων με προσωπικό άνω των 20 θέσεων πλήρους απασχόλησης για την πρόσληψη 5.000 ανέργων που βρίσκονται σε μειονεκτική και ιδιαίτερα μειονεκτική θέση:
Για την πρόσληψη ανέργων που βρίσκονται σε ιδιαίτερη μειονεκτική θέση (διάρκεια ανεργίας άνω των 12 μηνών) η διάρκεια της επιχορήγησης είναι 12 μήνες, με δυνατότητα επέκτασης για άλλους εννέα μήνες. Σε περίπτωση επέκτασης του προγράμματος η επιχείρηση δεσμεύεται να διατηρήσει το προσωπικό της για τρεις επιπλέον μήνες. Σε αντίθετη περίπτωση δεν ισχύει η δέσμευση.
Για την πρόσληψη ανέργων που βρίσκονται σε μειονεκτική θέση (διάρκεια ανεργίας έξι έως 12 μήνες) η διάρκεια της επιχορήγησης είναι εννέα μήνες χωρίς δυνατότητα επέκτασης. Οι επιχειρήσεις δεσμεύονται να διατηρήσουν το προσωπικό τους για τρεις επιπλέον μήνες.

Β. Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων με προσωπικό έως 20 θέσεων πλήρους απασχόλησης, για την πρόσληψη 10.000 ανέργων ηλικίας άνω των 50 ετών:
Για την πρόσληψη μακροχρόνια ανέργων (εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα άνω των 12 μηνών) η διάρκεια της επιχορήγησης είναι 12 μήνες με δυνατότητα επέκτασης για εννέα μήνες. Σε περίπτωση επέκτασης του προγράμματος η επιχείρηση δεσμεύεται να διατηρήσει το προσωπικό της για τρεις επιπλέον μήνες. Σε αντίθετη περίπτωση δεν ισχύει η δέσμευση.
Για την πρόσληψη μη μακροχρόνια ανέργων (διάρκεια ανεργίας 3 έως 12 μήνες) η διάρκεια επιχορήγησης είναι εννέα μήνες με δυνατότητα επέκτασης για άλλους εννέα μήνες. Σε περίπτωση επέκτασης του προγράμματος, η επιχείρηση δεσμεύεται να διατηρήσει το προσωπικό της για έξι επιπλέον μήνες. Σε αντίθετη περίπτωση η επιχείρηση δεσμεύεται να διατηρήσει το προσωπικό της για τρεις επιπλέον μήνες.

Αναζήτηση Άρθρων
Βασική Κατηγορία
Yποκατηγορίες
Έτος
Αναζήτηση με Λέξη
ΕΣΠΑ Banner Αφίσα ESPA Banner