Ξεκινά το “κυνήγι” των… απρόθυμων οφειλετών- Ποιοι θα γλιτώνουν τις κατασχέσεις

Στο «κυνήγι» των… απρόθυμων οφειλετών που αν και μπορούν να πληρώσουν τις φορολογικές υποχρεώσεις τους δεν το πράττουν ετοιμάζονται να επιδοθούν οι φορολογικές Αρχές.

Ωστόσο, προτού προχωρήσουν σε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς, θα δίνεται μια τελευταία ευκαιρία στους φορολογούμενους, να ανταποκριθούν πριν προχωρήσουν στα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) βάσει του στρατηγικού σχεδίου της για την περίοδο 2017- 2021 που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ, θα εντοπίζει μέσω διασταυρώσεων τους φορολογούμενους που αν και μπορούν, δεν είναι συνεπείς στις πληρωμές τους και θα προβαίνει σε δράσεις «εθελοντικής συμμόρφωσης πριν από την επιβολή κατασταλτικών μέτρων».

Θα δίνει με δύο λόγια τη δυνατότητα εθελοντικής προσέλευσης για τακτοποίηση των οφειλών τους πριν προχωρήσει κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.

Τον Ιανουάριο 4.173.206 φορολογούμενοι αδυνατούσαν να πληρώσουν εμπρόθεσμα τις υποχρεώσεις τους στην εφορία από 4.146.483 στο τέλος Δεκεμβρίου 2016, σύμφωνα με στοιχεία της ΑΑΔΕ.

Πηγή : enikos

Αναζήτηση Άρθρων
Βασική Κατηγορία
Yποκατηγορίες
Έτος
Αναζήτηση με Λέξη
ΕΣΠΑ Banner Αφίσα ESPA Banner