Έως τις 25 Ιανουαρίου η καταχώρηση από ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς των υπόχρεων υποβολής «πόθεν έσχες»

Λήγει στις 25 Ιανουαρίου η προθεσμία που έχουν οι ιδιωτικοί και δημόσιοι φορείς να καταχωρίσουν στην ενιαία διαδικτυακή εφαρμογή (www.pothen.gr), τους υπόχρεους υποβολής Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης (ΔΠΚ) 2018 (χρήση 2017).
Όπως ενημέρωσε η γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου και τα όργανα ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης του ν. 3213/2003, μετά την παρέλευση της προθεσμίας θα είναι αδύνατη η καταχώριση της κατάστασης υπόχρεων σε ΔΠΚ («πόθεν έσχες») προσώπων από τους φορείς αυτών, όπως και η διόρθωση λαθών, ενώ τυχόν παράλειψη καταχώρισης της κατάστασης υπόχρεων επιφέρει ποινικές κυρώσεις, για τον κατά περίπτωση αρμόδιο.
Αναλυτικές οδηγίες και χρήσιμα αρχεία βρίσκονται στην αρχική σελίδα www.pothen.gr, ενώ για τυχόν πρόσθετα ερωτήματα και διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Υπόχρεων ΠΟΘΕΝ (ΚΕΥ-ΠΟΘΕΝ) στον τηλεφωνικό αριθμό 210-4802100.
Να σημειωθεί ότι η ενιαία διαδικτυακή εφαρμογή υποβολής Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης και Δηλώσεων Οικονομικών Συμφερόντων (ΔΟΣ) παραμένει εκτός λειτουργίας προκειμένου να προσαρμοστεί στις διατάξεις του ν.4571/2018.
Όλες οι υποχρεώσεις υποβολής των ΔΠΚ και ΔΟΣ του έτους 2018 καθώς και επανυποβολής των ετών 2016, 2017 και 2018 θα μπορούν να εκπληρωθούν από τις 18 Φεβρουαρίου έως τις 31 Μαρτίου 2019 με την επαναλειτουργία της εφαρμογής.

Αναζήτηση Άρθρων
Βασική Κατηγορία
Yποκατηγορίες
Έτος
Αναζήτηση με Λέξη
ΕΣΠΑ Banner Αφίσα ESPA Banner