Διήμερη παράταση για την 6η Επιστρεπτέα

Έως 24 Φεβρουαρίου η υποβολή αιτήσεων

Παράταση δύο ημερών στην προθεσμία υποβολής αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υπαγωγή επιχειρήσεων και λοιπών φορολογουμένων στον 6ο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής αποφάσισε να δώσει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Την παράταση προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στην πρωινή σαββατιάτικη ενημερωτική εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ. Συγκεκριμένα, με βάση τα όσα ανέφερε ο υπουργός, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την επιστρεπτέα προκαταβολή 6 παρατείνεται μέχρι την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021. Ο υπουργός ανακοίνωσε εξάλλου ότι θα δοθεί παράταση και στις προθεσμίες υποβολής δικαιολογητικών μέχρι 30/6/2021 για όλους τους κύκλους της επιστρεπτέας προκαταβολής. Υποσχέθηκε επίσης ότι ο κλάδος της εστίασης θα λάβει το μεγαλύτερο μερίδιο της 6ης Επιστρεπτέας.

Αναφερόμενος στα λάθη που έχουν γίνει στις δηλώσεις Covid των ιδιοκτήτων εκμισθούμενων ακινήτων και εμποδίζουν την καταβολή των αποζημιώσεων για τα μειωμένα ενοίκια, ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι θα εξεταστεί το άνοιγμα της πλατφόρμας της ΑΑΔΕ για την υποβολή διορθωτικών δηλώσεων. Ο υπουργός είπε επίσης ότι μέχρι στιγμής έχουν συμψηφιστεί 227.887 υποχρεώσεις ιδιοκτητών με ποσά μειώσεων ενοικίων και ότι τον Δεκέμβριο 205.646 ιδιοκτήτες έλαβαν αποζημιώσεις συνολικού ύψους 22,1 εκατ. ευρώ. Πρόσθεσε επίσης ότι 35.000 πολίτες δεν έχουν δηλώσει σωστά τον αριθμό IBAN των τραπεζικών τους λογαριασμών με αποτέλεσμα να μη λάβουν τις αποζημιώσεις που δικαιούνταν για τις μειώσεις των ενοικίων του Νοεμβρίου.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Αναζήτηση Άρθρων
Βασική Κατηγορία
Yποκατηγορίες
Έτος
Αναζήτηση με Λέξη
ΕΣΠΑ Banner Αφίσα ESPA Banner