Σχέδιο απασχόλησης για 300.000 ανέργους

Ευρύτατο πρόγραμμα απασχόλησης που σε βάθος τριετίας θα αφορά πάνω από 300.000 ανέργους, προωθεί η κυβέρνηση με την συνεργασία της Παγκόσμιας Τράπεζας, μετά και την απόφαση του Eurogroup ότι τα σχετικά κονδύλια δεν θα εγγράφονται στο έλλειμμα.

Παράλληλα, στην ατζέντα των κυβερνητικών προτεραιοτήτων εξακολουθεί να βρίσκεται ο προσδιορισμός των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος, που με βάση τη συμφωνία του Αυγούστου του 2015 θα εφαρμοστούν μετά τη λήξη του προγράμματος, δηλαδή μετά τον Αύγουστο του 2018.

Ο δεν προσδιορισμός των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος θα ανοίξει το δρόμο για την ένταξη της χώρας στο ευνοϊκό για την ελληνική οικονομία πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

Οι πληροφορίες άλλωστε λένε ότι ο Αλέξης Τσίπρας διατηρεί ανοικτή επικοινωνία με κορυφαίους «παίκτες» της διαπραγμάτευσης, όπως ο Μ. Ντράγκι, ο οποίος είχε πρόσφατα συνάντηση εργασίας για το ελληνικό ζήτημα με την καγκελάριο Α. Μέρκελ.

Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εκτίμησε ότι αμέσως μετά την ολοκλήρωση της τεχνικής συμφωνίας και στο πλαίσιο της β’ αξιολόγησης αναμένεται η συγκεκριμενοποίηση των μεσοπρόθεσμων μέτρων για την απομείωση του χρέους.

Αυτό που συζητείται αυτή την ώρα με τους δανειστές είναι αν τα εν λόγω μέτρα που αφορούν το 2% του ΑΕΠ, ήτοι 3,6 δις. ευρώ ή αν μειωθεί το ποσό.

Το βασικότερο «αγκάθι» στη διαπραγμάτευση, παραμένει σύμφωνα με το Έθνος, το ζήτημα διαγραφής –στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης των επιχειρηματικών οφειλών- των παρακρατούμενων φόρων και πιο συγκεκριμένα του ΦΠΑ, και του Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών (ΦΜΥ), κάτι το οποίο ζητούν οι δανειστές αλλά η κυβέρνηση δεν φέρεται διατεθειμένη να το δεχθεί.

Πηγή : enikos

Αναζήτηση Άρθρων
Βασική Κατηγορία
Yποκατηγορίες
Έτος
Αναζήτηση με Λέξη
ΕΣΠΑ Banner Αφίσα ESPA Banner