Τουρισμός

Όπως είναι κοινά αποδεκτό και αδιαμφισβήτητο, ο τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία της χώρας μας, προσφέροντας ασυναγώνιστη επενδυτική προοπτική.

Οι έρευνες δείχνουν ότι τα οφέλη του τουρισμού διαχέονται σε 17 κλάδους οικονομικής δραστηριότητας και 9 τομείς της ελληνικής οικονομίας, συμπεριλαμβανόμενου του πρωτογενούς, ενώ παράλληλα διαδραματίζει το σημαντικότερο ρόλο στη διαμοιρασμό του εθνικού εισοδήματος σε όλες τις περιφέρειες με τη διασπορά των τουριστικών προορισμών στη χώρα μας.

Ο αριθμός των εισερχόμενων τουριστών και ταξιδιωτικών εισπράξεων διπλασιάστηκε κατά την περίοδο 2010-2019, παράλληλα με την άνθηση του τουρισμού παγκοσμίως, πράγμα το οποίο εξομάλυνε τις επιπτώσεις της οικονομικής ύφεσης στην οποία περιήλθε η Ελλάδα με την εγχώρια κρίση χρέους, το 2010, με τον τουρισμό να γίνεται η κύρια πηγή χρηματοδότησης του εμπορικού ελλείμματος. 

Οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του τουρισμού αντιμετωπίζουν νέες προκλήσεις όσον αφορά στον ψηφιακό και τον πράσινο μετασχηματισμό τους και την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της ενεργειακής κρίσης.

Τα επιχειρηματικά μοντέλα έχουν ήδη αρχίσει να προσαρμόζονται σε ένα απαιτητικό περιβάλλον, ειδικά όσον αφορά την ψηφιακή τεχνολογία. Ο Αναπτυξιακός Νόμος, τα προγράμματα ΕΣΠΑ και κάθε κρατική και ευρωπαϊκή ενίσχυση καθιστούν υπάρχουσες, αλλά και νέες επιχειρήσεις σε εγρήγορση, ώστε να λάβουν τις ενισχύσεις αυτές και να αναπτύξουν περαιτέρω τις δραστηριότητές τους.

Η Nepa Economic Consulting και το διακριτό της τμήμα στελεχών εξειδικευμένων σε υπηρεσίες προς επιχειρήσεις όλου του φάσματος του κλάδου τουρισμού εγγυάται την ευημερία των επιχειρήσεων και την άμεση ανταπόκριση σε κάθε νομοθετική αλλαγή είτε αυτή αφορά στη λειτουργία τους είτε αφορά στην απόκτηση της όποιας ενίσχυσης ή χρηματοδότησης.

Διεθνή ή εγχώρια ξενοδοχειακά συγκροτήματα σε όλα τα νησιώτικα συμπλέγματα, boutique ξενοδοχεία βραβευμένα ως κορυφαίοι πάροχοι στις αντίστοιχες κατηγορίες τους, κομψές βίλες που προσφέρουν εξατομικευμένες υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, τουριστικά γραφεία και εταιρείες ενοικιάσεως αυτοκινήτων και σκαφών, επωφελούνται από τις εξειδικευμένες λογιστικές-συμβουλευτικές υπηρεσίες μας.

ΕΣΠΑ Banner Αφίσα ESPA Banner