Υπέρ του Grexit ο υποψήφιος πρεσβευτής των ΗΠΑ στην ΕΕ

Ουάσινγκτον
Ο Τεντ Μάλοκ είναι ο επικρατέστερος υποψήφιος του Ντόναλντ Τραμπ για τη θέση του πρεσβευτή των ΗΠΑ στην ΕΕ. Από τη συνέντευξη που παραχώρησε στο Bloomberg γίνεται ξεκάθαρο ότι δεν γνωρίζει πολλά για το ελληνικό πρόγραμμα και το ρόλο του ΔΝΤ, ωστόσο έχει πολύ ξεκάθαρη άποψη σχετικά με το εάν θα πρέπει η Ελλάδα να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς σχετικά με το αν η αμερικανική κυβέρνηση έχει άποψη για το αν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πρέπει να έχει ρόλο στο πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας ο υποψήφιος για τη θέση του πρεσβευτή των ΗΠΑ στην ΕΕ, απάντησε:

«Δεν είμαι γνώστης αυτής της άποψης. Δεν έχω καμία αναφορά σχετικά με τις συζητήσεις. Ειλικρινά, δεν βρίσκομαι εντός της διοίκησης… Είχα συζητήσεις. Νομίζω ότι υπάρχουν ζητήματα, ειλικρινά, με το αν πρέπει να υπάρξει πρόγραμμα στήριξης ή για το ποιος είναι υπεύθυνος για το πώς θα είναι αυτό το πρόγραμμα. Γιατί η Ελλάδα παραμένει σε ενός είδους στάσιμη κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει τα τελευταία χρόνια. Και για ποιο λόγο αυτή η κατάσταση δεν έχει επιλυθεί».

«Πιστεύετε ότι η Ελλάδα πρέπει να αποχωρήσει από την Ευρωζώνη;» τον ρώτησε ο δημοσιογράφος, για να απαντήσει ο Μάλοκ: «Δεν θέλω να μιλάω εξ ονόματος των Ελλήνων, αλλά πιστεύω ότι ενδεχομένως, από την οπτική γωνιά ενός οικονομολόγου, υπάρχει πολύ σοβαρός λόγος η Ελλάδα να αποχωρήσει από το ευρώ».

Ο κ. Μάλοκ, οικονομολόγος στο βρετανικό πανεπιστήμιο του Ρέντινγκ, έχει εκφραστεί επανειλημμένα με έντονο σκεπτικισμό για την ύπαρξη του κοινού νομίσματος και για την ίδια την ευρωπαϊκή ενοποίηση.

Πηγή : in.gr

Αναζήτηση Άρθρων
Βασική Κατηγορία
Yποκατηγορίες
Έτος
Αναζήτηση με Λέξη
ΕΣΠΑ Banner Αφίσα ESPA Banner