Επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας για το 2022

Σας ενημερώνουμε ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι αυτοαπασχολούμενοι, καθώς και οι αγρότες επιλέγουν ασφαλιστική κατηγορία για το 2022 με καταληκτική ημερομηνία 31/01/2022.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΦΚΑ μπορούν να επιλέξουν ελεύθερα την ασφαλιστική κατηγορία στην οποία επιθυμούν να καταταχθούν για το νέο έτος 2022 στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα:

https://www.efka.gov.gr/el/asphalismenoi/me-misthotoi/epilogi-asfalistikis-katigorias

Προσοχή: η επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας δηλώνεται για τους κλάδους Κύριας και Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχής σε ενιαία αίτηση και ισχύει για όλο το έτος.

Επισημαίνεται ότι στη συγκεκριμένη δήλωση για το έτος 2022 δεν θα περιλαμβάνεται η δήλωση παράλληλης έμμισθης απασχόλησης, καθώς η συγκεκριμένη δυνατότητα παρέχεται πλέον από ξεχωριστή ηλεκτρονική υπηρεσία.

Για την πρόσβαση στην εν λόγω Υπηρεσία ο χρήστης εισέρχεται μέσω του διαδικτυακού τόπου του e-ΕΦΚΑ:

www.efka.gov.gr και ακολουθεί τη διαδρομή: «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες»→Εισφορές Μη Μισθωτών→«Δικαιώματα Κοινωνικής Ασφάλισης»→«Αίτηση – Δήλωση παράλληλης μισθωτής απασχόλησης».

Διευκρινίζεται ότι, οι ασφαλισμένοι που δεν θα υποβάλλουν αίτηση – δήλωση επιλογής/μεταβολής, θα παραμείνουν, για το έτος 2022, στην κατηγορία που είχαν καταταχθεί το προηγούμενο έτος.

Είμαστε πάντα στη διάθεσή σας για περισσότερες πληροφορίες.

Η επιστημονική ομάδα της N|E|P|A Economic Consulting.


[email protected]
210-2585584
Λεωφ. Αθηνών 142, Αθήνα
5ος όροφος, ΤΚ 10442

Αναζήτηση Άρθρων
Βασική Κατηγορία
Yποκατηγορίες
Έτος
Αναζήτηση με Λέξη
ΕΣΠΑ Banner Αφίσα ESPA Banner