Έναρξη του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών των επιχειρήσεων. Σε παραγωγική λειτουργία η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων στο διαδικτυακό τόπο της Ε.Γ.Δ.Ι.Χ.

Τέθηκαν σήμερα, 3.8.2017, σε ισχύ οι διατάξεις του ν.4469/2016 «Εξωδικαστικός Μηχανισμός Ρύθμισης Οφειλών Επιχειρήσεων και άλλες διατάξεις» καθώς παρήλθε η τρίμηνη προθεσμία που ορίζει το άρθρο 23 του ίδιου νόμου.

Ταυτόχρονα, η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (Ε.Γ.Δ.Ι.Χ.) παρέχει από σήμερα μέσω της ιστοσελίδας της, πρόσβαση στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αίτησης υπαγωγής των επιχειρήσεων στη διαδικασία εξωδικαστικής ρύθμισης των οφειλών τους.

Η εισαγωγή στην πλατφόρμα για την υποβολή αίτησης υπαγωγής από τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορεί να γίνει κάνοντας κλικ εδώ.

Με αφορμή την έναρξη ισχύος των διατάξεων του μηχανισμού και της παραγωγικής λειτουργίας της πλατφόρμας που θα διαρκέσει έως 31.12.2018, ο κόμβος ετοίμασε και παρουσιάζει στους συνδρομητές του ένα χρηστικό άρθρο με τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν, τα προνόμια που παρέχονται από το νόμο, ορισμένες συχνές ερωτήσεις – απαντήσεις, την οργάνωση και τις αρμοδιότητες της Ε.Γ.Δ.Ι.Χ., τις σχετικές διατάξεις που έχουν ήδη δημοσιευθεί, καθώς και άλλες χρήσιμες αναρτήσεις αναφορικά με το μηχανισμό και την πλατφόρμα.

Σημείωση: Η πλατφόρμα ήδη διαλειτουργεί με το πληροφοριακό σύστημα του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, από όπου και αντλεί στοιχεία, τα οποία είναι διαθέσιμα στον οφειλέτη. Στην επόμενη αναβάθμιση της πλατφόρμας, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις αρχές Σεπτεμβρίου 2017, θα ολοκληρωθεί η διαλειτουργικότητα με τα πληροφοριακά συστήματα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) του Υπουργείου Οικονομικών, καθώς και των Τραπεζών (μέσω της Τειρεσίας Α.Ε.), προκειμένου να αντλούνται με αυτοματοποιημένο τρόπο, τα εκεί διαθέσιμα στοιχεία που απαιτούνται για την υποβολή αίτησης υπαγωγής, έτσι ώστε να μην απαιτείται η καταχώρηση τους από τον οφειλέτη.

 

Πηγή: Taxheaven

Αναζήτηση Άρθρων
Βασική Κατηγορία
Yποκατηγορίες
Έτος
Αναζήτηση με Λέξη
ΕΣΠΑ Banner Αφίσα ESPA Banner