Αυτόματοι συμψηφισμοί ΕΝΦΙΑ- επιστροφών φόρων

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός του Σεπτεμβρίου και πριν εκπνεύσει η προθεσμία πληρωμής της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων πρόκειται να προχωρήσει σε αυτόματους συμψηφισμούς, υλοποιώντας έτσι το σχεδιασμό που προβλέπει δημιουργεί ειδικής ηλεκτρονικής υποδομής αυτόματων συμψηφισμών.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι επιστροφή φόρου εισοδήματος, με βάση την εκκαθάριση, δικαιούνται περίπου 570.000 φορολογούμενοι, πολλοί από τους οποίους θα δουν ότι η επιστροφή φόρου έχει κάνει φτερά λόγω των οφειλών από τον ΕΝΦΙΑ.

Από αυτόν τον αυτόματο συμψηφισμό πρόκειται να εξαιρεθούν οι σύζυγοι όπου ο ένας αναμένει επιστροφή φόρου και ο άλλος θα πρέπει να πληρώσει ΕΝΦΙΑ καθώς η σχετική εφαρμογή του taxisnet δεν προβλέπει ακόμη το σχετικό συμψηφισμό μεταξύ τους.

Στις περιπτώσεις που η οφειλή του ΕΝΦΙΑ είναι μεγαλύτερη από από την επιστροφή φόρου το ποσό που απομένει θα πρέπει να εξοφληθεί με βάση το πρόγραμμα δόσεων που θα αναρτηθεί στο taxisnet μαζί με το εκκαθαριστικό.

Στην περίπτωση που το ποσό της επιστροφής είναι μεγαλύτερο από τον ΕΝΦΙΑ τότε θα επιστρέφεται στον φορολογούμενο μέσω κατάθεσής του στον τραπεζικό του λογαριασμό.

Πηγή :capital

Αναζήτηση Άρθρων
Βασική Κατηγορία
Yποκατηγορίες
Έτος
Αναζήτηση με Λέξη
ΕΣΠΑ Banner Αφίσα ESPA Banner