Βόμβα κατασχέσεων από την εφορία για ληξιπρόθεσμα χρέη

Σχεδόν ενάμιση εκατομμύριο φορολογούμενοι απειλούνται με κατασχέσεις από την εφορία για χρέη που ξεπερνούν τα 500 ευρώ. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία ο ένας στους δύο φορολογούμενους έχει χρέη προς το Δημόσιο.

Ήδη έχει ξεκινήσει μπαράζ κατασχέσεων, δεσμεύσεων λογαριασμών και πλειστηριασμών ακινήτων σε 755.806 φορολογούμενους. Πρόκειται για το 50% των φορολογουμένων στους οποίους οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων μπορούν να επιβάλλουν μέτρα αναγκαστικής είσπραξης.

Στο τέλος Ιουνίου χρέη στην Εφορία είχαν 4.003.372 φορολογούμενοι. Οι αρμόδιες υπηρεσίες μπορούν να επιβάλλουν μέτρα αναγκαστικής είσπραξης σε 1.492.088 από αυτούς δεδομένου ότι ένα μεγάλο πλήθος οφειλετών μπορεί να μην έχει περιουσιακά στοιχεία ή οι καταθέσεις του να προστατεύονται από ακατάσχετο λογαριασμό ή ακόμα να αφορούν σε πτωχευμένους. Συνολικά τα χρέη προς την εφορία φτάνουν σχεδόν τα 90 δισ., σχεδόν το μισό ΑΕΠ της χώρας.

Τα νέα ληξιπρόθεσμα χρέη που δημιουργήθηκαν το 2016 φτάνουν τα 6,8 δισ. ευρώ εκ των οποίων 5,956 δισ. ευρώ είναι φόροι που έμειναν απλήρωτοι.

Μόνο τον Ιούνιο προστέθηκαν στη δεξαμενή των ληξιπρόθεσμων οφειλών 1,223 δισ. ευρώ από τα οποία τα 903 εκατ. ευρώ είναι απλήρωτοι φόροι.

Πηγή : in.gr

Αναζήτηση Άρθρων
Βασική Κατηγορία
Yποκατηγορίες
Έτος
Αναζήτηση με Λέξη
ΕΣΠΑ Banner Αφίσα ESPA Banner