ΔΕΗ: Τελευταία ευκαιρία εως τις 30/9 στους κακοπληρωτές

Η ΔΕΗ θα κόβει πλέον το ρεύμα στους κακοπληρωτές και κυρίως σε όσους χρωστούν μεγάλα ποσά, σε μια προσπάθεια να φρενάρει τους ανεξόφλητους λογαριασμούς ρεύματος που έχουν ξεπεράσει πλέον τα 2,7 δισ. ευρώ.

Από το τέλος Ιουλίου οπότε και έληξε το ευνοϊκό πρόγραμμα διακανονισμού οφειλών σε 36 δόσεις στο οποίο ανταποκρίθηκαν περίπου 290.000 πελάτες της ΔΕΗ, η επιχείρηση ξεκίνησε να στέλνει ειδοποιήσεις σε 1,5 εκατομμύριο οφειλέτες με απλήρωτους λογαριασμούς.

Συγκεκριμένα τους ανακοίνωσε ότι τους δίνει την ευκαιρία να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, για αυτό και παρατείνει το παραπάνω πρόγραμμα μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

Ταυτόχρονα η ΔΕΗ άρχισε μέσα στον Αύγουστο να αποστέλει μαζικά εντολές αποκοπής, με προτεραιότητα σε όσους χρωστούν από 3.000 ευρώ και πάνω. Πληροφορίες δε αναφέρουν ότι τουλάχιστον 80.000 πελάτες κάθε κατηγορίας χρωστούν 3.000, 4.000 ή και 8.000 ευρώ.

Οι εντολές αποκοπής κινούνται στα επίπεδα των 25.000 τον μήνα. Οι καταναλωτές αυτοί μένουν συνήθως για μερικές ώρες δίχως ρεύμα και μετά οι περισσότεροι τρέχουν για να ρυθμίσουν τα χρέη τους.

Πηγή: www.cnn.gr

Αναζήτηση Άρθρων
Βασική Κατηγορία
Yποκατηγορίες
Έτος
Αναζήτηση με Λέξη
ΕΣΠΑ Banner Αφίσα ESPA Banner