Η Βρετανία θα αποχωρήσει και από την ενιαία αγορά, είπε υπουργός της Μέι

Η αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα σημάνει και την παράλληλη αποχώρησή της από την κοινή ευρωπαϊκή αγορά, δήλωσε υπουργός της βρετανικής κυβέρνησης, μιλώντας στο τοπικό σκωτσέζικο κοινοβούλιο.
«Εφ’ όσον αποχωρούμε από την Ε.Ε., αυτό σημαίνει ότι αποχωρούμε και από την κοινή αγορά», είπε ο υπουργός αρμόδιος για θέματα Σκωτίας του Ηνωμένου Βασιλείου Ντέιβιντ Μάντελ, μιλώντας στους Σκωτσέζους βουλευτές για τις επιπτώσεις της απόφασης των Βρετανών ψηφοφόρων για Brexit, η οποία ελήφθη στο δημοψήφισμα του Ιουνίου.
Η θέση του υπουργού έρχεται σε αντίθεση με τη δεδηλωμένη θέση της βρετανικής κυβέρνησης ότι θα επιδιώξει μεν έλεγχο των συνόρων της χώρας ώστε να περιορίσει τη μετανάστευση από χώρες – μέλη της Ε.Ε., διατηρώντας ταυτόχρονα τους δεσμούς με την ενιαία αγορά των 500 εκατομμυρίων προσώπων η οποία έχει διαμορφωθεί στην Ευρώπη.
Οι Βρυξέλλες έχουν ξεκαθαρίσει στο Λονδίνο ότι δεν θα δεχθούν α λα καρτ συμφωνία που θα περιορίζει την ελεύθερη διακίνηση προσώπων, αλλά θα διατηρεί την ελευθερία κίνησης υπηρεσιών, αγαθών και κεφαλαίων.
Η Σκωτία, την οποία κυβερνά το κεντροαριστερό – εθνικιστικό Σκωτσέζικο Εθνικό Κόμμα τάσσεται κατά της αποχώρησης τόσο από την Ε.Ε. όσο και από την κοινή αγορά και έχει ανοίξει εκ νέου τη συζήτηση για ανεξαρτητοποίησή της από το Ηνωμένο Βασίλειο Μεγάλης Βρετανίας και Βόρειας Ιρλανδίας.

Πηγή:Ναυτεμπορική

Αναζήτηση Άρθρων
Βασική Κατηγορία
Yποκατηγορίες
Έτος
Αναζήτηση με Λέξη
ΕΣΠΑ Banner Αφίσα ESPA Banner