Λαγκάρντ: Συμμετοχή στο πρόγραμμα μόνο με βιώσιμο χρέος

Το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα, μόνο αν το δημόσιο χρέος είναι βιώσιμο, επανέλαβε η διευθύντρια του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, σε συνέντευξή της σε δημοσιογράφους της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εφημερίδων.
«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η αναδιάρθρωση του χρέους είναι απαραίτητη» έσπευσε να προσθέσει, σημειώνοντας ότι η έκταση και το βάθος αυτής θα καθοριστεί, με βάση την ανάλυση του ΔΝΤ και των Ευρωπαίων εταίρων.
«Οι συζητήσεις για το χρέος θα πρέπει να ολοκληρωθούν, προτού αποφασίσουμε για την ένταξη στο ελληνικό πρόγραμμα» συνέχισε στο ίδιο πλαίσιο.
Ερωτηθείσα για τη μεσοπρόθεσμη δημοσιονομική πορεία, εκτίμησε ότι θα ήταν «λογικό» ένα πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 1,5%, το οποίο θα συνοδεύεται από την υλοποίηση των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων.
«Δεν μπορούμε να υιοθετήσουμε παράλογες εκτιμήσεις και να χτίσουμε ένα μη αιτιολογημένο μακροοικονομικό πλαίσιο» συμπλήρωσε, απευθυνόμενη προς τους Ευρωπαίους.
Ειδική μνεία έκανε και στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, επισημαίνοντας πως η νομοθέτηση και η εφαρμογή τους συνιστά προϋπόθεση για την ένταξη του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.
Η ίδια πάντως, αναγνώρισε πως στον τομέα των μεταρρυθμίσεων έχει υπάρξει πρόοδος το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Πηγή : naftemporiki.gr

Αναζήτηση Άρθρων
Βασική Κατηγορία
Yποκατηγορίες
Έτος
Αναζήτηση με Λέξη
ΕΣΠΑ Banner Αφίσα ESPA Banner