Μαξίμου: Για κάθε ευρώ φόρου και ισόποση φοροαπαλλαγή από το 2019

Την αποδοχή από την πλευρά της Αθήνας του όρου για προληπτική νομοθέτηση μέτρων για το 2019, που έθεταν οι δανειστές προκειμένου να επιστρέψουν οι θεσμοί και να ολοκληρωθεί η β΄αξιολόγηση επιβεβαιώνουν κυβερνητικές πηγές, τονίζοντας όμως ότι αυτό συνοδεύθηκε από αντισταθμιστικά μέτρα.

Υπήρξε συμφωνία στο Eurogroup για να επιστρέψουν τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών την επόμενη εβδομάδα, δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα δέχθηκε νομοθέτηση μεταρρυθμίσεων που θα εφαρμοστούν από το 2019 και μετά.

Ωστόσο σπεύδει να διευκρινίσει ότι «δεν θα υπάρξει κανένα μέτρο λιτότητας. Για κάθε ένα ευρώ φόρου θα υπάρχει και ένα ευρώ φοροαπαλλαγής, από το 2019».

Στόχος της επιστροφής των θεσμών, τονίζει ο ίδιος, είναι η ολοκλήρωση της τεχνικής συμφωνίας για τη β’ αξιολόγηση εντός ολίγων ημερών.

Κυβερνητικές πηγές μιλούν δε για πλήρη ανατροπή του κλίματος στο Eurogroup. Όπως σημείωναν, οι θεσμοί επιστρέφουν στην Αθήνα, καθώς υπήρξε συνολική ανατροπή στο Eurogroup, σε σχέση με το συγκρατημένο κλίμα που υπήρχε πριν την έναρξη του συμβουλίου.

Πηγή :e-forologia

Αναζήτηση Άρθρων
Βασική Κατηγορία
Yποκατηγορίες
Έτος
Αναζήτηση με Λέξη
ΕΣΠΑ Banner Αφίσα ESPA Banner