Νέα Έντυπα Μετακίνησης

Σε συνέχεια του ενημερωτικού μας σημειώματος της Παρασκευής που αφορούσε στις βεβαιώσεις μετακίνησης, επισημαίνουμε ότι δημοσιεύτηκαν τα έντυπα που θα ισχύουν από 15/02/2021 για τις μετακινήσεις των εργαζομένων.

Αναλυτικότερα:

Εργαζόμενοι του Ιδιωτικού Τομέα:

Έχει αναρτηθεί πλέον στην ιστοσελίδα https://forma.gov.gr/ η νέα βεβαίωση κυκλοφορίας εργαζομένου τύπου Α (επισυνάπτεται εδώ), η οποία έχει ως έναρξη ισχύος τη Δευτέρα 15/02/2020.

Ως εκ τούτου, όλοι οι εργαζόμενοι που χρησιμοποιούν τη χειρόγραφη βεβαίωση κυκλοφορίας, θα πρέπει να την αντικαταστήσουν με τη νέα βεβαίωση τύπου Α.

Για τη μετάβαση αυτή, προκειμένου όλες οι εταιρείες να μπορέσουν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα, έχει δοθεί περίοδος χάριτος έως το πρωί της Τέταρτης 17/02/2021 και ώρα 06:00 π.μ., κατά το οποίο διάστημα οι εργαζόμενοι θα μπορούν να κινούνται από και προς την εργασία τους με τις παλιές βεβαιώσεις κυκλοφορίας.

Η νέα βεβαίωση τύπου Α θα πρέπει να ανανεώνεται από τον εργοδότη κάθε 14 μέρες.

Επίσης, για όσους εργαζόμενους χρησιμοποιούν τις βεβαιώσεις κυκλοφορίας από το Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ, θα πρέπει να εκδοθεί και για αυτούς νέα βεβαίωση κυκλοφορίας, διότι έχουν γίνει αλλαγές και σε αυτό το έντυπο.


Αυτοαπασχολούμενοι, Ελεύθεροι Επαγγελματίες και Επιτηδευματίες:

Με νέο έντυπο (επισυνάπτεται εδώ) μέσω του Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ ή από τον ιστότοπο https://forma.gov.gr/ μπορούν επίσης να μετακινούνται οι αυτοαπασχολούμενοι χωρίς εργοδότη, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι επιτηδευματίες.
Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει υποχρεωτικά το έντυπο να συνοδεύεται από τη φορολογική ταυτότητα τους, η οποία παρέχεται μέσω του TAXISNET (στοιχεία Μητρώου Φυσικού Προσώπου και Επιχειρηματικής Δραστηριότητας).

Μέλη Οργάνου Διοίκησης:

Με νέο έντυπο μέσω του Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ θα μπορούν να μετακινούνται τα μέλη οργάνου διοίκησης, κατόπιν υπεύθυνης δήλωσης της επιχείρησης που μετέχουν. Καλό θα ήταν και σε αυτήν την περίπτωση να έχουν μαζί τους την εκτύπωση από το taxis που αποδεικνύει τη σχέση με το νομικό πρόσωπο.


Είμαστε πάντα στη διάθεσή σας για περισσότερες πληροφορίες.

Ευχόμαστε να παραμένετε με τις οικογένειές σας ασφαλείς & υγιείς !


Η επιστημονική ομάδα της N|E|P|A Economic Consulting.

Αναζήτηση Άρθρων
Βασική Κατηγορία
Yποκατηγορίες
Έτος
Αναζήτηση με Λέξη
ΕΣΠΑ Banner Αφίσα ESPA Banner