Ομπάμα: Η Ελλάδα χρειάζεται μεταρρυθμίσεις και ελπίδα

Με τη θέση του ΔΝΤ ότι η ελάφρυνση του χρέους είναι κλειδί για την ανάπτυξη συντάχθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, μιλώντας στο ΚΠΙΣΝ και τόνισε ότι θα παροτρύνει τους πιστωτές της Ελλάδας να κάνουν ό,τι χρειάζεται για ξαναγίνει η οικονομία βιώσιμη.
Παράλληλα, εξέφρασε την αμέριστη υποστήριξή του στην προσπάθεια της Ελλάδας να επαναφέρει την οικονομία της σε τροχιά, τονίζοντας, πάντως, εκ νέου την ανάγκη υλοποίησης μεταρρυθμίσεων. Συγκεκριμένα, είπε πως για να παραμείνει κανείς ανταγωνιστικός πρέπει να δημιουργήσει δουλειές και να προσελκύσει επενδύσεις και για αυτό η Ελλάδα χρειάζεται μεταρρυθμίσεις, για την επιτυχία των οποίων όμως «πρέπει να υπάρξει ελπίδα».
Ο Αμερικανός πρόεδρος σημείωσε ότι αναγνωρίζει τις θυσίες που έχουν κάνει οι Έλληνες και δήλωσε περήφανος για τα όσα έκανε η κυβέρνησή του για να βοηθήσει την Ελλάδα στην προσπάθεια εξόδου από την κρίση και για το ότι ήθελε να δείξει στον κόσμο τα βήματα που έχει κάνει η χώρα.
Υπάρχει πολύς δρόμος μπροστά μας, παραδέχθηκε, αλλά συνεχάρη τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση για τις προσπάθειές τους να κάνουν την Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της.

Πηγή : Ναυτεμπορική

Αναζήτηση Άρθρων
Βασική Κατηγορία
Yποκατηγορίες
Έτος
Αναζήτηση με Λέξη
ΕΣΠΑ Banner Αφίσα ESPA Banner