Προειδοποίηση του Σόιμπλε για το δάνειο από την Παγκόσμια Τράπεζα: Με ευθύνη της Ελλάδας

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αποκάλυψε μια κατ΄ ιδίαν συνομιλία που είχε με τον Έλληνα ομόλογό του, Ευκλείδη Τσακαλώτο, όπου του επιβεβαίωσε ότι η Ελλάδα σκοπεύει να ζητήσει δάνειο από την Παγκόσμια Τράπεζα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που μεταδίδει ο ανταποκριτής της Real news στο Βερολίνο, Παντελής Βαλασόπουλος, ο κ. Σόιμπλε δήλωσε ότι: «Πληροφορήθηκα και ρώτησα τον Τσακαλώτο ο οποίος μου επιβεβαίωσε και επίσημα ότι πρόκειται να ζητήσει η Ελλάδα για συγκεκριμένο σκοπό, δάνειο από την Παγκόσμια Τράπεζα. Του είπα ότι είναι μια απόφαση που λαμβάνει με δική της ευθύνη η ελληνική κυβέρνηση».

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε ότι «βρισκόμαστε στην τελική ευθεία των διαπραγματεύσεων. Η Ελλάδα το καλοκαίρι έχει ανάγκες χρηματοδότησης. Ελπίζω, παρά τη συνήθη καθυστέρηση, να φτάσουμε σε καλό αποτέλεσμα».

Οι δηλώσεις αυτές του κ. Σόιμπλε έρχονται στον απόηχο των πληροφοριών ότι η Ελλάδα έχει καταθέσει επίσημο αίτημα δανείου 3 δις από την Παγκόσμια Τράπεζα, για την χρηματοδότηση προγράμματος για την καταπολέμηση της ανεργίας. Στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία 500.000 θέσεων εργασίας.

Πηγή: enikos.gr

Αναζήτηση Άρθρων
Βασική Κατηγορία
Yποκατηγορίες
Έτος
Αναζήτηση με Λέξη
ΕΣΠΑ Banner Αφίσα ESPA Banner