Προ των πυλών η φόρο-λοταρία

Την ενεργοποίηση του μέτρου της φόρο-λοταρίας ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών, αν και με σημαντικές αλλαγές σε σχέση με τους αρχικούς σχεδιασμούς. Πιο συγκεκριμένα, το μέτρο αναμένεται να ενεργοποιηθεί εντός του καλοκαιριού, πιθανόν τον Ιούλιο και αντί για κληρώσεις ΙΧ, ακινήτων και ποσών που θα μπορούν να εξαργυρωθούν με ψώνια σε καταστήματα, θα προσφέρει μόνο χρηματικά ποσά στους νικητές.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, κάθε μήνα από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης θα κληρώνονται 1.000 ευρώ σε 1.000 τυχερούς που χρησιμοποιούν την χρεωστική ή την πιστωτική τους κάρτα για τις αγορές τους. Πιο συγκεκριμένα, η ΔΗΛΕΔ, σύμφωνα με το σχεδιασμό θα λαμβάνει στοιχεία από τις τράπεζες για τις ηλεκτρονικές χρεώσεις καρτών και θα πραγματοποιεί ηλεκτρονικές κληρώσεις. Για κάθε συναλλαγή που πραγματοποιεί ένας φορολογούμενους θα λαμβάνει ουσιαστικά και έναν ηλεκτρονικό λαχνό. Με τις κληρώσεις των 1.000 ευρώ σε 1.000 τυχερούς θα διατίθεται και το συνολικό κονδύλι των 12 εκατ. ευρώ ετησίως που προβλέπει ο προϋπολογισμός.

Οι αρχικές σκέψεις για κληρώσεις ΙΧ από τον ΟΔΔΥ, ακινήτων από το απόθεμα του δημοσίου και πιστωτικών ποσών για αγορές απευθείας από τις συσκευές χρεώσεων POS εγκαταλείφθηκαν προσωρινά λόγω τεχνικών δυσκολιών με τις τράπεζες.

Αναζήτηση Άρθρων
Βασική Κατηγορία
Yποκατηγορίες
Έτος
Αναζήτηση με Λέξη
ΕΣΠΑ Banner Αφίσα ESPA Banner