Πρωτογενές πλεόνασμα 0,8% του ΑΕΠ βλέπουν στην ΤτΕ

Πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 0,8% του ΑΕΠ (έναντι μνημονιακού στόχου 0,5% του ΑΕΠ) θα επιτύχει η χώρα το 2016, ενώ η ύφεση θα περιοριστεί στο 0,3%, εκτίμησε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Τραπέζης της Ελλάδος, στο περιθώριο της συνάντησης του διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα με τους εκπροσώπους των θεσμών, σύμφωνα με δημοσίευμα του Βήματος.

Το 2017, σύμφωνα με τον εν λόγω παράγοντα, το ΑΕΠ θα κινηθεί ανοδικά κατά 2,5%- ενισχυόμενο κυρίως από ξένες επενδύσεις-, υπό την προϋπόθεση, όμως, ότι οι αποκρατικοποιήσεις θα προχωρήσουν όπως έχει προγραμματιστεί

Ο συγκεκριμένος αξιωματούχος δήλωσε επίσης ότι, παρά τις ενστάσεις και διαφωνίες που έχουν εκφραστεί από Ευρωπαίους παράγοντες για τη μείωση των στόχων των πρωτογενών πλεονασμάτων κάτω από το 3,5% του ΑΕΠ από το 2019, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στηρίζει τις προσπάθειες της Ελλάδας. «Είναι μαζί μας 100%», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Εξάλλου, εκτίμησε ότι η επιστροφή των καταθέσεων στις τράπεζες από τον Μάιο έως σήμερα ανέρχεται σε 4,6 δισ. ευρώ, ενώ θετικά κινείται και η αγορά των repos.

Πηγή : e-forologia

Αναζήτηση Άρθρων
Βασική Κατηγορία
Yποκατηγορίες
Έτος
Αναζήτηση με Λέξη
ΕΣΠΑ Banner Αφίσα ESPA Banner