Στα εργασιακά κολλάει η συμφωνία, θολό τοπίο και στα αντίμετρα

Το εργασιακό εξακολουθεί να είναι το μεγάλο αγκάθι στην υπό διαμόρφωση επώδυνη συμφωνία κυβέρνησης-δανειστών, ώστε να κλείσει η πολύπαθη δεύτερη αξιολόγηση.

Όπως αναφέρουν Τα Νέα, πηγές με γνώση των διεργασιών φωτογραφίζουν τα εργασιακά ως ένα από τα μεγαλύτερα αγκάθια για την επιχειρούμενη συμφωνία με τους δανειστές, ενώ δεν είναι τυχαίο ότι οι μεγάλες κόντρες στο Χίλτον ανάμεσα στην Έφη Αχτσιόγλου και την Ντέλια Βελκουλέσκου παίχτηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, στο σκηνικό των ομαδικών απολύσεων και των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Από κοντά ακολουθούσε και το θέμα των συντάξεων. Με βάση τα μέχρι σήμερα δεδομένα, αν δεν πατήσει η κυβέρνηση τις κόκκινες γραμμές της για αύξηση των ομαδικών απολύσεων, επαναφορά της δυνατότητας των εργοδοτών να κάνουν ανταπεργία και κυρίως αν δεν υπαναχωρήσει στο αίτημα επαναφοράς των συλλογικών διαπραγματεύσεων, η συμφωνία με τους δανειστές δεν κλείνει.

Επιπρόσθετο μεγάλο αγκάθι, το οποίο χτυπά ευαίσθητες πολιτικές χορδές τόσο στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ είναι τα ενεργειακά. Η γραμμή εναλλακτικών προσεγγίσεων στη μείωση του μεριδίου της ΔΕΗ στη λιανική αγορά ρεύματος, με αυξημένες δημοπρασίες ηλεκτρικού ρεύματος και πώληση πελατολογίου, επίσης δεν φαίνεται να βρήκαν γόνιμο έδαφος στις διαπραγματεύσεις με το κουαρτέτο.

Πηγή: tovima.gr

Αναζήτηση Άρθρων
Βασική Κατηγορία
Yποκατηγορίες
Έτος
Αναζήτηση με Λέξη
ΕΣΠΑ Banner Αφίσα ESPA Banner