Σόιμπλε: Το 2018 υπό προϋποθέσεις η συζήτηση για το χρέος

Δεν είναι ώρα να συζητήσουμε την περαιτέρω ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, επεσήμανε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, θέτοντας ως πρωτεύοντα στόχο την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.
«Είμαστε “ανοιχτοί” στο να συζητήσουμε για το ελληνικό χρέος, όχι τώρα αλλά το 2018 και εφόσον καταστεί αναγκαία η υιοθέτηση νέων μέτρων ελάφρυνσης» εξήγησε χαρακτηριστικά.
Επανέλαβε μάλιστα, ότι «δεν είναι η κατάλληλη στιγμή ώστε να εξετάσουμε το συγκεκριμένο ζήτημα. «Στόχος μας τώρα είναι η ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης του προγράμματος βοήθειας» έσπευσε να προσθέσει.
«Εάν όλες οι πλευρές στηρίξουν τη συμφωνία, τότε είμαι σίγουρος ότι θα λειτουργήσει» συμπλήρωσε, αναφορικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων. Στο πλαίσιο αυτό, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η αξιολόγηση θα κλείσει, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη τήρησης των συμφωνηθέντων.
Όσον αφορά το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, ο Σόιμπλε παρέπεμψε στους θεσμούς, εξηγώντας πως ο καθορισμός των στόχων θα εξαρτηθεί από τη δημοσιονομική πορεία της χώρας και την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης.
Τέλος, ερωτηθείς για τα σενάρια περί Grexit, υποστήριξε ότι «άπτεται της Ελλάδας η απόφαση για το αν θα παραμείνει στην Ευρωζώνη».

Πηγή :naftemporiki.gr

Αναζήτηση Άρθρων
Βασική Κατηγορία
Yποκατηγορίες
Έτος
Αναζήτηση με Λέξη
ΕΣΠΑ Banner Αφίσα ESPA Banner