Τσακαλώτος: Δεν ανοιγουμε τα χαρτιά μας μέχρι να το κάνει η άλλη πλευρά

Με σκληρή δήλωση απαντά ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκης και στις κατηγορίες για καθυστέρηση στην αξιολόγηση με ευθύνης της κυβέρνησης, δινοντας διευκρινίσεις σχετικά με τις δεσμεύσεις που έχουν υλοποιηθεί και τους λόγους που άλλες εκκρεμούν.

Η κυβέρνηση δεν ανοίγει τα “χαρτιά” της μέχρι να κάνει το ίδιο και η άλλη πλευρά, τονίζει ο υπουργός, κατηγορώντας τον Κ.Μητσοτάκη ότι αδυνατεί να καταλάβει τη δυναμική της διαπραγμάτευσης.

«Μερικά πράγματα δεν μπορούν να συμφωνηθούν αν δεν συμφωνηθούν όλα ως πακέτο» τονίζει, ενώ καλεί εκ νέου τη ΝΔ να ξεκαθαρίσει τη θέση της έναντι των απαιτήσεων των δανειστών.

«Καρφί» πετάει στη ΝΔ ο Ευ.Τσακαλώτος και για τις τραπεζικές διοικήσεις.

Δήλωση μετά την «άρνηση» του Ν.Βούτση να του δώσει τον λόγο

Η δήλωση σε οξύτατο τόνο του Ευ.Τσακαλώτου γίνεται στον απόηχο της χθεσινής συζήτησης στη Βουλή, όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης χρησιμοποιώντας δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών κατηγόρησε την κυβέρνηση για καθυστέρηση στην υλοποίηση των προαπαιτουμένων, με αποτέλεσμα το κλείσιμο της αξιολόγησης να έχει καθυστερήσει σχεδόν έναν χρόνο.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της ΝΔ κατά τη χθεσινή ομιλία του στη Βουλή, σημείωσε για την β’ αξιολόγηση ότι έπρεπε να έχει κλείσει ένα χρόνο πριν, και έκανε λόγο για «κυνική ομολογία του Ευκλείδη Τσακαλώτου ότι η κυβέρνηση δεν έχει υλοποιήσει τα 2/3 των δεσμεύσεων της». «Κύριε υπουργέ των οικονομικών τα είπατε αυτά στον πρωθυπουργό; Ο πρωθυπουργός, όταν λέει ότι έχουμε τηρήσει όλα τα συμφωνηθέντα, έχει ακούσει τον υπουργό Οικονομικών;», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ζήτησε αμέσως το λόγο, για να απαντήσει, ωστόσο ο προεδρεύων Ν.Βούτσης αρνήθηκε, τονίζοντας ότι ήδη έχει σηκωθεί ο πρωθυπουργός για να μιλήσει και ο υπουργός μπορεί να πάρει το λόγο μετά. Υπήρξε έντονο φραστικό επεισόδιο μεταξύ Τσακαλώτου και Βούτση, το οποίο μάλιστα προκάλεσε ποικίλα σχόλια και «ερμηνείες» ότι ο υπουργός Οικονομικών δεν στηρίζεται πλέον με την ίδια ζέση από την κυβέρνηση και το Μαξίμου.
Πηγή :Newsroom ΔΟΛ

Αναζήτηση Άρθρων
Βασική Κατηγορία
Yποκατηγορίες
Έτος
Αναζήτηση με Λέξη
ΕΣΠΑ Banner Αφίσα ESPA Banner