Αναστολή Συμβάσεων Εργασίας Εργαζομένων Επιχειρήσεων που επλήγησαν από τις πλημμύρες

Δείτε το Newsletter

Με ανακοίνωση που εξέδωσε στις 11/09/2023 το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων έθεσε σε εφαρμογή το μέτρο της αναστολής συμβάσεων εργασίας εργαζομένων των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τις πλημμύρες.

Συγκεκριμένα, με βάση το άρθρο 70 του Ν.5045/2023 (Α΄136) οι επιχειρήσεις-εργοδότες του ιδιωτικού τομέα ανεξαρτήτως κλάδου επιχειρηματικής δραστηριότητας σε περιοχές που πλήττονται από τα έντονα καιρικά φαινόμενα του Σεπτεμβρίου 2023, μπορούν να θέτουν σε αναστολή τις συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων, εφόσον πληρούνται οι κάτωθι προϋποθέσεις:

  1. Oι εγκαταστάσεις να έχουν υποστεί ολοσχερή καταστροφή ή σοβαρές υλικές ζημίες σε βαθμό που η παροχή εργασίας εντός του εργασιακού χώρου δεν είναι ασφαλής. Επισημαίνουμε πως η επιχείρηση πρέπει να πιστοποιηθεί από την οικεία Περιφέρεια (ή άλλη οικεία υπηρεσία).
  2. Να έχουν ημερομηνία πρόσληψης στην επιχείρηση έως και την 3η Σεπτεμβρίου 2023.
    •  Η διάρκεια της αναστολής δεν μπορεί να ξεπερνά τους 3 μήνες με έναρξη την 4η Σεπτεμβρίου 2023 και έπειτα.
    •  Οι εργαζόμενοι που η σύμβασή τους θα τεθεί σε αναστολή είναι δικαιούχοι έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης ποσού πεντακοσίων τριάντα τεσσάρων ευρώ (534 €).

 

Στη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας, την οποία θα βρείτε συνημμένα εδώ , μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις ημερομηνίες έναρξης των αναστολών ανά Περιφέρεια και λεπτομέρειες σχετικά με την υποβολή των δηλώσεων.

 

Είμαστε πάντα στη διάθεση σας για περισσότερες πληροφορίες.

Η επιστημονική ομάδα της Νepa Economic Consulting .

Αναζήτηση Άρθρων
Βασική Κατηγορία
Yποκατηγορίες
Έτος
Αναζήτηση με Λέξη
ΕΣΠΑ Banner Αφίσα ESPA Banner