Φορολογικά Κίνητρα Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης

Δείτε το Newsletter
Αγαπητοί συνεργάτες,Η χρήση της ηλεκτρονικής τιμολόγησης αποτελεί μια αξιόπιστη και ασφαλή εναλλακτική λύση στον παραδοσιακό τρόπο έκδοσης των τιμολογίων. Είναι μια «ψηφιακή γέφυρα» μεταξύ εταιρειών, αλλά και μεταξύ εταιρειών και κράτους, ενώ προσφέρει επιπλέον σημαντικά φορολογικά κίνητρα.Με το παρόν θέλουμε να σας ενημερώσουμε για τα φορολογικά κίνητρα που προσφέρει η ηλεκτρονική τιμολόγηση μέσω αδειοδοτημένου Παρόχου, τα οποία απαριθμούνται κάτωθι:

  1. Η έκδοση από τις φορολογικές αρχές πράξης διορθωτικού φορολογικού προσδιορισμού μειώνεται από τα πέντε στα τρία χρόνια για τον εκδότη παραστατικών πωλήσεων.
  2. Ο λήπτης της ηλεκτρονικής τιμολόγησης μειώνει την έκδοση πράξης διορθωτικού φορολογικού προσδιορισμού από πέντε (5) σε τέσσερα (4) χρόνια.
  3. Η αγορά λογισμικού και εξοπλισμού που θα απαιτηθεί για τη χρήση της ηλεκτρονικής τιμολόγησης αποσβένεται πλήρως μέσα στη φορολογική χρήση, προσαυξημένη κατά 100%.
  4. Οι επιχειρηματικές δαπάνες για τη διαβίβαση των ηλεκτρονικών τιμολογίων  αναγνωρίζονται κατά το πρώτο έτος προσαυξημένες κατά 100%.
  5. Σημαντική μείωση στο χρόνο, εντός του οποίου η φορολογική διοίκηση εξετάζει τα αιτήματα επιστροφής φόρων για όσους ενταχθούν στην ηλεκτρονική τιμολόγηση, από ενενήντα σε σαράντα πέντε ημέρες.

Οι επιχειρήσεις σε διοικητικό πλαίσιο κερδίζουν:

  1. Αυτοματοποίηση της τιμολόγησης και αποστολή των παραστατικών τους μέσα από ασφαλή πρωτόκολλα στους συναλλασσόμενους και στην πλατφόρμα myDATA.
  2. Αντί της αδόμητης διαδικασίας ανταλλαγής ηλεκτρονικής αλληλογραφίας για την επιβεβαίωση της παραλαβής και την αποδοχή παραστατικών, επιτρέπεται μέσα από ισχυρά διαδικτυακά εργαλεία η μαζική επεξεργασία και ο έλεγχός τους, ελαχιστοποιώντας χρόνο, κόστος και πιθανότητες ανθρώπινου λάθους, μέσω εγγυημένης παράδοσης και απόδειξης ανάγνωσης των απεσταλμένων παραστατικών.
  3. Το κόστος της αποστολής ηλεκτρονικού τιμολογίου μέσω Παρόχου ανέρχεται  έως και στα 0,10 € ανά ηλεκτρονικό τιμολόγιο, το οποίο είναι σαφώς φθηνότερο έως και 60% σε σχέση με το κόστος αγοράς χαρτιού, φακέλων και ταχυδρόμησης τους.
  4. Αρχειοθέτηση των παραστατικών σε cloud μέγιστης ασφαλείας.
  5. Πλήρης ψηφιοποιημένη Λιανική Πώληση χωρίς φορολογικό μηχανισμό, χωρίς ‘Ζ’.

Με το ψηφισθέν πολυνομοσχέδιο δίνεται η ευκαιρία σε επιχειρήσεις που δεν εντάχθηκαν στις καταληκτικές ημερομηνίες με το Ν. 4701/2022 να προχωρήσουν στην υπαγωγή τους στην ηλεκτρονική τιμολόγηση έως την 30η Ιουνίου 2023.Η χρήση των ηλεκτρονικών τιμολογίων είναι ένας εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος να βελτιώσουν οι επιχειρήσεις τη διαχείριση των φορολογικών υποχρεώσεων και να επωφεληθούν από σημαντικά φορολογικά κίνητρα.Εάν έχετε οποιεσδήποτε απορίες ή χρειάζεστε επιπλέον πληροφορίες, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε και να σας παρέχουμε τις καλύτερες λύσεις για την επιχείρησή σας.Ευχαριστούμε που επιλέγετε την ομάδα της Nepa Economic Consulting για συνεργάτη  σας.

Με τιμή,Η επιστημονική ομάδα της Nepa Economic Consulting.
Αναζήτηση Άρθρων
Βασική Κατηγορία
Yποκατηγορίες
Έτος
Αναζήτηση με Λέξη
ΕΣΠΑ Banner Αφίσα ESPA Banner