Αιτήματα διευκόλυνσης και προστασίας των λογιστών

Από το Οικονομικό Επιμελητήριο

Μετάθεση της καταληκτικής προθεσμίας υποβολής των πόθεν έσχες, που λήγει στις 30 Νοεμβρίου, καθώς και αναβολή για το 2021 της υποχρέωσης κάλυψης του 30% του εισοδήματος με αποδείξεις, ζητεί μεταξύ άλλων το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΟΕΕ), με επιστολή του προέδρου του, Κωνσταντίνου Κόλλια, προς τους αρμόδιους υπουργούς και επικεφαλής οργανισμών. Πρόκειται για ένα πλέγμα μέτρων, για τη διευκόλυνση της επιβαρυμένης -λόγω κορονοϊού- καθημερινότητας των λογιστών-φοροτεχνικών και την προστασία της υγείας τους. Μεταξύ άλλων ο κ. Κόλλιας προτείνει τη μετάθεση της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων πόθεν έσχες. Όπως σημειώνει, λόγω του lockdown, με τις δυσκολίες μετακίνησης των υπόχρεων και τον περιορισμό της αυτοπρόσωπης παρουσίας στις τράπεζες, για την έκδοση των βεβαιώσεων, να μετατεθεί η προθεσμία μέχρι 31/1 /2021. Επίσης προτείνει να μετατεθεί από το 2021, η συγκέντρωση δαπανών στο 30% των ετήσιων πραγματικών εισοδημάτων και για φέτος να ισχύσει το καθεστώς που ίσχυε μέχρι και το 2019. Ακόμη το ΟΕΕ προτείνει:

* Να συμπεριληφθούν οι οικονομολόγοι και οι λογιστές-φοροτεχνικοί ανεξαρτήτως μορφής εταιρείας, στην κατηγορία των δικαιούχων επιστημόνων για ειδική επιχορήγηση που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση.

* Τη μετάθεση των προθεσμιών υποβολής ενδικοφανών προσφυγών και υποβολών προσφυγών στα Διοικητικά Δικαστήρια.

* Να παραμείνει ανοικτή η πλατφόρμα της Επιστρεπτέας προκαταβολής για την εκδήλωση ενδιαφέροντος, τη συμπλήρωση ή τροποποίηση των στοιχείων του επόμενου μήνα και την υποβολή της αίτησης, μέχρι το τέλος Νοεμβρίου για τον 4ο κύκλο και μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου για τον 5ο κύκλο.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Αναζήτηση Άρθρων
Βασική Κατηγορία
Yποκατηγορίες
Έτος
Αναζήτηση με Λέξη
ΕΣΠΑ Banner Αφίσα ESPA Banner