Αντίστροφη μέτρηση για τις υποχρεώσεις Δεκεμβρίου

Λίγα 24ωρα απέμειναν για να εκπνεύσει το 2020 και μαζί του και το χρονικό περιθώριο που έχουν οι φορολογούμενοι προκειμένου να τακτοποιήσουν μια σειρά από φορολογικές υποχρεώσεις.

Η επέλαση της πανδημίας έχει ανατρέψει πολλά χρονοδιαγράμματα καθώς σειρά φορολογικών υποχρεώσεων έχει ανασταλεί. Ωστόσο κάποιες θα πρέπει να πληρωθούν κανονικά ανεξάρτητα αν οι φορολογούμενοι ανήκουν στην κατηγορία επιχειρήσεων που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή ή υπάγονται στους πληττόμενους ΚΑΔ.

Για να μην βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμα, οι φορολογούμενοι έχουν περιθώριο έως την Πέμπτη για :

· να υποβάλουν αίτηση επανένταξης στις ρυθμίσεις των 100 ή 120 δόσεων όσοι πλήττονται από την πανδημία και έχασαν τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις το διάστημα Μαρτίου – Νοεμβρίου 2020. Ταυτόχρονα θα πρέπει να πληρώσουν τη δόση του Δεκεμβρίου.

·  να υποβάλλουν φορολογικές δηλώσεις όσοι μετέφεραν την κατοικία τους στην αλλοδαπή. Αντίστοιχα έως τις 31 Δεκεμβρίου θα πρέπει να υποβληθούν χειρόγραφα οι φορολογικές δηλώσεις από τους κληρονόμους για όσους απεβίωσαν το 2019

· τους ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι θα πρέπει να διορθώσουν λάθη ή παραλείψεις που έχουν διαπιστωθεί στις δηλώσεις COVID για τα μειωμένα κατά 40% ενοίκια που έχουν εισπράξει το διάστημα Μαρτίου-Αυγούστου. Παράλληλα, έως το τέλος του μήνα θα πρέπει να συμπληρωθούν και οι δηλώσεις COVID από τους ιδιοκτήτες για τα «κουρεμένα» κατά 40% μισθώματα του Νοεμβρίου

·  την καταβολή της 4ης δόσης του ΕΝΦΙΑ. Υπενθυμίζεται ότι φέτος ο ΕΝΦΙΑ εξοφλείται σε 6 μηνιαίες δόσεις.

·  την πληρωμή της 6ης δόσης του φόρου εισοδήματος ο οποίος επίσης για φέτος αποπληρώνεται σε 8 μηνιαίες δόσεις.

·  να υποβάλλουν τροποποιητική φορολογική δήλωση οι εργαζόμενοι που τους καταβλήθηκαν ανείσπρακτες δεδουλευμένες αποδοχές που αφορούν το 2017

· μισθωτούς ή συνταξιούχους προκειμένου να υποβάλουν φορολογικές δηλώσεις για αναδρομικά μισθών ή συντάξεων.

Έως τις 26 Φεβρουαρίου τα τέλη κυκλοφορίας

Η πανδημία άλλαξε τον αρχικό προγραμματισμό για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας, με την προθεσμία για την καταβολή τους να λήγει στις 26 Φεβρουαρίου 2021. Η ίδια ημερομηνία ισχύει και για όσους θέλουν να θέσουν τα οχήματα τους σε ακινησία, η οποία φέτος θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά. Η σχετική πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει το επόμενο χρονικό διάστημα.

Το φετινό ειδοποιητήριο των τελών κυκλοφορίας έχει αναρτηθεί εδώ και αρκετό διάστημα στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ και οι ιδιοκτήτες των οχημάτων μπορούν κάνοντας χρήση του QR Code που υπάρχει να τα πληρώσουν μέσω mobile banking. Αλλά και όσοι δεν είναι εξοικειωμένοι με το διαδίκτυο, μπορούν να πάνε στο υποκατάστημα κάποιας τράπεζας και κάνοντας χρήση του συγκεκριμένου κωδικού, να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας στα μηχανήματα αυτόματων πληρωμών.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Αναζήτηση Άρθρων
Βασική Κατηγορία
Yποκατηγορίες
Έτος
Αναζήτηση με Λέξη
ΕΣΠΑ Banner Αφίσα ESPA Banner