Αποζημίωση και δεύτερη ευκαιρία για «Συν-Εργασία»

Από το υπουργείο Εργασίας

Σε νέα καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τον Ιούνιο και Ιούλιο προχωρά την επόμενη Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου το υπουργείο Εργασίας.

Πρόκειται για τις τελευταίες αιτήσεις που υποβλήθηκαν και δεν είχαν εγκαίρως εκκαθαριστεί, όπως επίσης και όσες θα υποβληθούν αυτές τις μέρες και μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου, καθώς δόθηκε ταυτόχρονα δεύτερη ευκαιρία σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις προκειμένου να δηλώσουν αναστολές και ένταξη στο «Συν-Εργασία» για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο. Ειδικότερα:

* Δίνεται η δυνατότητα στις επιχειρήσεις-εργοδότες να υποβάλλουν «Αίτηση / Δήλωση ένταξης στον μηχανισμό “Συν-Εργασία” (Β’ Φάση)» και «Αίτηση / Δήλωση ένταξης στον μηχανισμό “Συν – Εργασία” (Β’ Φάση) – Ορθή Επανάληψη» για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο από 31/8/2020 έως και 4/9/2020.

* Δίνεται η δυνατότητα στις επιχειρήσεις-εργοδότες να υποβάλλουν υπεύθυνες δηλώσεις αναστολών συμβάσεων εργασίας εργαζομένων για τον μήνα Ιούλιο, από 31/8/2020 έως και 4/9/2020. Υπενθυμίζεται πως οι δηλώσεις αναστολών του Ιουλίου είχαν αρχικώς ολοκληρωθεί στις 24 Αυγούστου.

* Δίνεται η δυνατότητα υποβολής υπεύθυνων δηλώσεων των εργαζομένων των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τελούν σε αναστολή και υπεύθυνων δηλώσεων εργαζομένων με δικαίωμα επαναπρόσληψης (τομέας τουρισμού).

* Στις 10/9/2020 θα πραγματοποιηθούν πληρωμές της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο

* Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής υπεύθυνων δηλώσεων εργαζομένων ειδικών κατηγοριών έως και 30/9/2020.

Υπενθυμίζεται πως για όσους εντάσσονται στον μηχανισμό «Συν – Εργασία» επιδοτείται πλέον το 100% των ασφαλιστικών εισφορών, εργοδοτικών και εργατικών, για τον χρόνο εργασίας που χάνεται, ενώ «επιλέξιμοι» για ένταξη στο πρόγραμμα είναι όλοι οι μισθωτοί που προσλήφθηκαν έως 10/8. Εκτός των μισθωτών που θα τεθούν σε αναστολή, την ειδική αποζημίωση των 534 ευρώ τον μήνα θα λάβουν για Σεπτέμβριο και Οκτώβριο και καλλιτέχνες, δημιουργοί και επαγγελματίες της τέχνης και του πολιτισμού που θα έχουν εγγραφεί έως 30 Σεπτεμβρίου στην «Εργάνη», καθώς και ξεναγοί.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Αναζήτηση Άρθρων
Βασική Κατηγορία
Yποκατηγορίες
Έτος
Αναζήτηση με Λέξη
ΕΣΠΑ Banner Αφίσα ESPA Banner