Γκρίζα σημεία στις ρυθμίσεις για το «κούρεμα» ενοικίων

Αντιδράσεις από τους ιδιοκτήτες ακινήτων

Τέσσερις γκρίζες ζώνες στις νέες ρυθμίσεις για τις μειώσεις ενοικίων, που κατατέθηκαν πρόσφατα στη Βουλή, εντόπισαν οι ιδιοκτήτες ακινήτων. Σύμφωνα με τα όσα επισημαίνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), σε επιστολή της προς το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, τα δικαιώματα των ιδιοκτητών δεν κατοχυρώνονται με τις νέες ρυθμίσεις, καθώς από τη μια πλευρά προβλέπεται υποχρεωτική μείωση ενοικίων κατά 40%, όμως από την άλλη δεν προβλέπεται η υποχρέωση των ενοικιαστών να εξοφλούν εγκαίρως το υπόλοιπο 60% των μισθωμάτων.

Παράλληλα, το ήμισυ του απολεσθέντος 40% που επιστρέφει το Δημόσιο στους ιδιοκτήτες, ως αποζημίωση, δεν διασφαλίζεται ως ακατάσχετο, με αποτέλεσμα να είναι δυνατός ο συμψηφισμός του με οφειλές των ιδιοκτητών προς το Δημόσιο.

Επιπλέον, οι ιδιοκτήτες που αναγκάζονται να εισπράξουν μειωμένα κατά 40% τα οφειλόμενα ενοίκια δεν δικαιούνται από την πλευρά τους εκπτώσεις κατά 40% σε ενοίκια που οι ίδιοι πληρώνουν, είτε για τις κύριες κατοικίες τους είτε για φοιτητική στέγη των παιδιών τους που σπουδάζουν μακριά τους. Τέλος, εξακολουθούν να εξαιρούνται από τις νέες ρυθμίσεις οι ιδιοκτήτες που είναι νομικά πρόσωπα, όπως τα κοινωφελή ιδρύματα και τα κληροδοτήματα.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Αναζήτηση Άρθρων
Βασική Κατηγορία
Yποκατηγορίες
Έτος
Αναζήτηση με Λέξη
ΕΣΠΑ Banner Αφίσα ESPA Banner