Επανακαθορισμός πρώτης δόσης ΕΝΦΙΑ

Με διάταξη του υπό κατάθεση σχεδίου νόμου επανακαθορίζονται, ειδικά για φέτος, οι προθεσμίες καταβολής των προβλεπόμενων έξι ισόποσων δόσεων του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων.

Συγκεκριμένα, με την προτεινόμενη ρύθμιση, παρέχεται η δυνατότητα στους φορολογουμένους να καταβάλουν τις δύο πρώτες δόσεις του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων του έτους 2020 μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου 2020, με στόχο τη διευκόλυνσή τους προκειμένου να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις, χωρίς επιπλέον επιβαρύνσεις, όσον αφορά την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ.

Η ρύθμιση κρίθηκε αναγκαία αφενός μεν διότι με πρόσφατη απόφαση του υπουργού Οικονομικών ανακαθορίστηκαν οι τιμές εκκίνησης του αντικειμενικού συστήματος φορολογητέας αξίας ακινήτων, οι οποίες ακυρώθηκαν με αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικράτειας, αφετέρου δε διότι με την πρόσφατη ρύθμιση του άρθρου 29 του ν. 4726/2020 δόθηκε απαλλαγή φόρου στα δικαιώματα επί ακινήτων που βρίσκονται σε μικρά ακριτικά νησιά και ανήκουν στους κατοίκους των νησιών αυτών, με αποτέλεσμα να μην έχει ολοκληρωθεί εγκαίρως η μηχανογραφική εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Αναζήτηση Άρθρων
Βασική Κατηγορία
Yποκατηγορίες
Έτος
Αναζήτηση με Λέξη
ΕΣΠΑ Banner Αφίσα ESPA Banner