Τρίτη ευκαιρία για 100-120 δόσεις

Με πληρωμή της δόσης Δεκεμβρίου

Τρίτη ευκαιρία ένταξης σε παλαιές ρυθμίσεις 100 και 120 δόσεων, οι οποίες χάθηκαν για χιλιάδες οφειλέτες κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού, αποφάσισε να δώσει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, ορίζοντας εκ νέου ως προϋπόθεση για την αναβίωση της χαμένης ρύθμισης την πληρωμή της δόσης του Δεκεμβρίου, με νέα νομοθετική ρύθμιση που αποφάσισε να προωθήσει στη Βουλή για ψήφιση. Έτσι, η ήδη ψηφισθείσα νομοθετική διάταξη που προβλέπει επανένταξη οφειλετών σε παλαιές ρυθμίσεις 100 και 120 δόσεων με την πληρωμή της δόσης του μηνός Νοεμβρίου 2020 θα αλλάξει και θα προβλέπει πλέον πληρωμή της δόσης του Δεκεμβρίου, για όσους δεν πρόλαβαν να την αξιοποιήσουν τον Νοέμβριο.

Όπως είναι γνωστό, για τις περιπτώσεις των οφειλετών της Φορολογικής Διοίκησης, οι οποίοι απώλεσαν παλαιές ρυθμίσεις των 100 ή των 120 δόσεων, επειδή δεν πλήρωσαν μηνιαίες δόσεις της περιόδου Ιουλίου-Οκτωβρίου 2020, ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή νομοθετική διάταξη η οποία προέβλεπε ότι μπορούσαν να επανενταχθούν στις παλαιές αυτές ρυθμίσεις κανονικά από τον Νοέμβριο πληρώνοντας μόνο τη δόση του μηνός αυτού σαν να μην έχει συμβεί τίποτα και αφήνοντας τις δόσεις της περιόδου Μαρτίου-Οκτωβρίου 2020, τις οποίες δεν πλήρωσαν, να μεταφερθούν προς πληρωμή για μετά τη λήξη όλων των υπόλοιπων τρεχουσών δόσεων. Η προθεσμία για την πληρωμή της δόσης του Νοεμβρίου έληξε ήδη από προχθές, όμως με τη νέα νομοθετική ρύθμιση θα έχουν μια τρίτη ευκαιρία τον Δεκέμβριο.

Για όσους απώλεσαν τη νέα πάγια ρύθμιση των 2 έως 24 ή των 2 έως 48 μηνιαίων δόσεων, επειδή δεν πλήρωσαν δόσεις κατά την περίοδο Ιουλίου-Οκτωβρίου 2020, προβλέπεται ήδη η δυνατότητα επαναρύθμισης του ανεξόφλητου υπολοίπου των οφειλών τους, σε αριθμό δόσεων όχι περισσότερων από τις υπολειπόμενες της αρχικής πάγιας ρύθμισης.

Όσοι φορολογούμενοι απώλεσαν παλαιές πάγιες ρυθμίσεις 2 έως 12 ή των 2 έως 24 μηνιαίων δόσεων, επειδή δεν πλήρωσαν δόσεις της περιόδου Ιουλίου-Οκτωβρίου 2020 θα μπορούν να ενταχθούν στις νέες πάγιες ρυθμίσεις των 2 έως 24 ή των 2 έως 48 μηνιαίων δόσεων, οι οποίες νομοθετήθηκαν και τέθηκαν σε ισχύ από τα τέλη Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους. Γι’ αυτούς εκκρεμεί ακόμη η έκδοση απόφασης από τον διοικητή της ΑΑΔΕ, που θα ρυθμίζει τις λεπτομέρειες επανένταξής τους.

Έναρξη δηλώσεων Covid Νοεμβρίου για τα ακίνητα

Σε λειτουργία έθεσε από χθες η ΑΑΔΕ την πλατφόρμα για την ηλεκτρονική υποβολή «Δηλώσεων Covid» Νοεμβρίου, προκειμένου χιλιάδες ιδιοκτήτες εκμισθούμενων ακινήτων να δηλώσουν τις απώλειες εισοδήματος που υπέστησαν λόγω του υποχρεωτικού «κουρέματος» ενοικίων 40% τον προηγούμενο μήνα. Οι ιδιοκτήτες πρέπει να υποβάλουν τις δηλώσεις έως τις 31-12-2020, προκειμένου να αποζημιωθούν για το 50% των εισοδηματικών τους απωλειών.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Αναζήτηση Άρθρων
Βασική Κατηγορία
Yποκατηγορίες
Έτος
Αναζήτηση με Λέξη
ΕΣΠΑ Banner Αφίσα ESPA Banner